Merkel túl magabiztosnak tartja a német tartományok lazításait

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A német kancellár csütörtökön a Bundestagban beszélt arról, hogy a rendkívüli helyzet még sokáig fog tartani. Angela Merkel szerint még nem vagyunk a világjárvány végső szakaszában, hanem sokkal inkább az elején járunk, ezért még sokáig együtt kell élnünk a vírussal. És még sokáig központi kérdés marad, hogy el lehet-e kerülni az egészségügyi ellátórendszer túlterhelését. 

Ugyanakkor a német tartományok intézkedéseiről, amikkel a korlátozásokat feloldják, azt mondta „nagyon magabiztosak, hogy azt nem mondjam, túl magabiztosak”. „Ne hagyjuk az eljátszani az elért eredményeket és ne kockáztassuk a visszaesést”- tette hozzá a kancellár.

Az új fertőzöttek számának alakulását csak részsikernek nevezte, és ez a siker törékeny, ezért „vékony jégen járunk”. Ezért szerinte nem szabad a hamis biztonságba ringatniuk magukat.

Merkel beszélt arról is, hogy  minél gyorsabban uniós forrásokat kell biztosítani azoknak a tagállamoknak, amiket súlyosan érintett a járvány. Reméli, hogy az 500 milliárd eurós csomag már júniustól elérhető lesz. Azt is támogatja, hogy jelentősen növeljék az uniós költségvetést. (Spiegel)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!