Rákay Philip cégéhez került a néhai veszprémi püspök badacsonytomaji villája

politika
2020 április 23., 02:22

Nemrég még Tiborcz István portfóliójába tartozott az a Balaton-parti villa, ami most az MTV volt vezérigazgatójához került - írja a 24.hu

A badacsonytomaji villa a környék egyik jól ismert, történelmi épülete, csaknem négyezer négyzetméteres telken áll, erősen felújításra szorul. A villa egykor Ranolder János néhai veszprémi püspök nyaralója volt.

Az épületet nagyon sokáig hagyták pusztulni, majd 2017-ben Tiborcz István, Orbán Viktor veje vette meg. A Magyar Nemzet akkoriban azt írta, Tiborcz cége, a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a villát és a hozzá tartozó telket. Az önkormányzatnak elővételi joga volt, de nem volt elég pénzük sem a villa megvásárlására, sem az egyre aktuálisabbá váló felújításra sem.

Tiborcz cége egy évvel később el is adta az egészet a Zemplén Market Zrt-nek, ami 135 millió forintos értéken vitte be a villát az újonnan létrehozott Ranolder Villa 1864 Kft.-be - erről akkor a hvg.hu írt. Ezt a céget vette aztán meg a Rákay Philip kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt.