Rákay Philip cégéhez került a néhai veszprémi püspök badacsonytomaji villája

Nemrég még Tiborcz István portfóliójába tartozott az a Balaton-parti villa, ami most az MTV volt vezérigazgatójához került - írja a 24.hu

A badacsonytomaji villa a környék egyik jól ismert, történelmi épülete, csaknem négyezer négyzetméteres telken áll, erősen felújításra szorul. A villa egykor Ranolder János néhai veszprémi püspök nyaralója volt.

Az épületet nagyon sokáig hagyták pusztulni, majd 2017-ben Tiborcz István, Orbán Viktor veje vette meg. A Magyar Nemzet akkoriban azt írta, Tiborcz cége, a BDPST Zrt. banki követelésként vette meg a villát és a hozzá tartozó telket. Az önkormányzatnak elővételi joga volt, de nem volt elég pénzük sem a villa megvásárlására, sem az egyre aktuálisabbá váló felújításra sem.

Tiborcz cége egy évvel később el is adta az egészet a Zemplén Market Zrt-nek, ami 135 millió forintos értéken vitte be a villát az újonnan létrehozott Ranolder Villa 1864 Kft.-be - erről akkor a hvg.hu írt. Ezt a céget vette aztán meg a Rákay Philip kizárólagos tulajdonában álló Norton Consulting Zrt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.