Szlovákiában nem tartják meg az érettségi vizsgákat

Elmarad az érettségi a koronavírus-járvány miatt Szlovákiában - jelentette be Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter csütörtökön, írja a Paraméter.

A szlovák kormány még márciusban úgy döntött, hogy az írásbeli vizsgákat törli, akkor azonban még úgy volt, hogy a diákok szigorú higiéniai feltételek mellett szóban érettségizhetnek.

A mostani döntés szerint szóbeli sem lesz, a középiskolások érettségi helyett az elmúlt négy évben megszerzett jegyeik átlaga alapján kapják meg a végső értékelést az érettségi bizonyítványban. z érettségi tantárgyaknál az év végi jegyek mellett a harmadik és a negyedik évfolyam félévi eredményeit is figyelembe veszik.

A végzős diákok május 12-ig kapják az érettségire javasolt jegyet, május 15-ig jelezhetik, ha azzal nem elégedettek, és klasszikus szóbeli vizsgát tehetnek a jobb jegy érdekében - mondta az oktatási miniszter.

Az intézkedés 41 ezer végzős diákot érint. A tanítás a középiskolák végzőseinek május 7-én ér véget.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.