Külügyminisztérium: Szijjártó sosem engedné el maga mellől a helyettesét

Cáfolja a Külügyminisztérium a 24.hu pénteki információját, hogy Magyar Levente miniszterhelyettes kapná meg a washingtoni nagykövetség vezetését. Az Index megkeresésére a külgazdasági és külügyminiszter sajtófőnöke közölte:

Egy dolgot biztosan megerősíthetek: Magyar Levente miniszterhelyettes úr biztosan nem lesz washingtoni nagykövet. Ő a miniszter jobbkeze és soha nem engedné el maga mellől.

A washingtoni nagyköveti posztról április elején mondott fel Szabó László, majd két múlva nemzetstratégiai jelentőségű Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává nevezte ki. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.