Lázmérős sisakokkal szerelik fel a rendőröket az Egyesült Arab Emírségekben

külföld
2020 április 24., 09:02

Újfajta, a járókelők testhőmérsékletét öt méteres távolságból mérni képes sisakokkal szerelik fel a rendőröket az Egyesült Arab Emítrségekben, jelentette a Reuters. A sisakok kínai gyártója, a KC Wearable állítása szerint már ezernél több ilyen sisakot értékesített, és folyamatosan kapja a megrendeléseket Európából és Ázsiából.

A Reuters beszámolója szerint a sisakba szerelt mérőeszköz nagyobb távolságról és gyorsabban képes megmérni az emberek testhőmérsékletét, mint a jelenleg használt távlázmérők. Állítólag öt méteres körzetben percenként akár kétszáz ember szkennelésére is alkalmas a sisak, ami riasztást is ad, ha lázas embert lát.

A Reutersnek nyilatkozó emírségekbeli rendőrtiszt, Ali al-Ramzi szerint Dubajban már minden rendőrőrsöt felszereltek ilyen sisakokkal, hogy a járőrök kiszűrhessék a hőemelkedéses, lázas embereket a tömegből, hogy mentőt hívhassanak hozzájuk.

A Perzsa-(Arab-) államai közül az Emírségekben a második legmagasabb a fertőzöttek száma a hivatalos adatok szerint, melyek alapján 8000 fertőzöttet és ötven halálesetet tartanak nyilván. (Via The Guardian)