12 vadőrt gyilkoltak meg Kongóban

A Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén található Virunga nemzeti park történetének legvéresebb támadását szenvedte el, írja a BBC. A Ruandai Demokratikus Felszabadítási Erők nevű milícia több mint hatvan fegyverese ütött rajta egy civil konvojon, amit 15 vadőr kísért. A lövöldözésben tizenhat emberrel, köztük 12 vadőrrel végeztek. A halottak mellett sok a sebesült is. 

A Ruandai Demokratikus Felszabadítási Erők hutu vezetői és tagjai közül többen részt vettek az 1994-es ruandai népírtásban, ami során félmillióan, főleg tuszik, vesztették életüket. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.