A tatabányai kórház 41 éves dolgozója halt meg koronavírus-fertőzésben

A tatabányai Szent Borbála Kórház egyik 41 éves dolgozója halt meg koronavírus-fertőzésben pénteken, közölte az RTL Klub. A csatorna Híradója pénteken számolt be arról, hogy 

a tatabányai kórház 21 dolgozója fertőződött meg, egyikük lélegeztetőgépen van.

Bár az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos elmondta, hogy életét vesztette egy 41 éves krónikus beteg is pénteken, Müller Cecília azt nem árulta el, hogy egy egészségügyi dolgozóról van szó. A kórház főigazgatója megerősítette az RTL Híradónak, hogy a munkatársuk halt meg.

Az RTL Híradó úgy tudja, a 41 éves féri kétgyermekes édesapa volt, a felesége is a kórházban dolgozott, az ápoló már hosszabb ideje lélegeztetőgépen volt. Keresték az EMMI-t, hogy erősítsék meg az egészségügyi dolgozó halálát, de a minisztérium csak annyit írt: az elhunytról tudható információkat az elhunytak listáján és a mai sajtótájékoztatón közölték.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó