Kigyulladt egy 4 ezer négyzetméteres raktár Izsákon

katasztrófa
2020 április 26., 19:15

Kigyulladt egy raktár tetőszerkezete Izsák külterületén vasárnap, a tűz oltásán mintegy ötven tűzoltó dolgozik, senki nem sérült meg - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. 

Az Ágasegyháza felé vezető út mellett egy szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete kapott lángra. Az oltás közben a tűzoltóegységek vízsugarakkal hűtötték a mintegy 4 ezer négyzetméteres raktárban lévő targoncákat. Később a raktár teteje több helyen beszakadt, de sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését. 

photo_camera Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

A tűz oltásához a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti, a kiskunhalasi, a dunaújvárosi, a dabasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati és az orgoványi önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek megbontották a raktár tetőszerkezetét, két vízágyút is bevetettek. 

A katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt a telephely területén kívül.

A 24.hu szerint a Royalsekt Zrt. raktáráról van szó, a cég több mint 300 embert foglalkoztat, Magyarország egyik legnagyobb palackozó üzeme az övék.