A Pentagon nyilvánosságra hozott három, „azonosítatlan légi jelenségeket” bemutató videót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Pentagon hivatalosan nyilvánosságra hozott három, a haditengerészet pilótai által készített, eddig be nem sorolt, nem osztályozott videót, amik évek óta keringtek a neten, és „azonosítatlan légi jelenségeket” mutatnak be.

Az egyik videó 2004-ben készült, a többi 2015 januárján – közölte Sue Gough, az amerikai Védelmi Minisztérium egyik szóvivője. A videók 2007-ben és 2017-ben szivárogtak ki, és a haditengerészet már korábban elismerte a hitelességüket. Azért hozták nyilvánosságra, mert a videókon úgysincs érzékeny tartalom, és le szeretnék zárni a találgatásokat a hitelességükkel kapcsolatban.

A 2004-es esemény kb. 160 km-re az amerikai partoktól, a Csendes-óceán fölött történt. A New York Times 2017-ben mutatta be a videót, és azt írta, két pilóta vett rést rutinrepülésen, amikor egy kb. 12 méter hosszú, hosszúkás tárgyat találtak, kb. 15 méterrel a víz felett lebegve, majd gyorsan emelkedni kezdett, és amikor megközelítettét, gyorsítva eltűnt előlük. Az egyik pilóta a lapnak azt mondta: „Úgy gyorsult, amilyet még soha nem láttam.”

A 2004-es eseményFotó: navair.navy.mil

A másik két videón drónszerű tárgyak suhannak a levegőben. (CBS News)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!