Koronavírusos egy verőcei idősotthon 6 lakója

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hat idős gondozott koronavírus tesztje lett pozitív a Katolikus Szeretetszolgálat által fenntartott, verőcei Migazzi Idősotthonban – tudta meg a HVG egy polgármesteri tájékoztatóból. A pénteki dokumentum szerint a fertőzötteket kórházban kezelik, és az intézmény „felkészült a fertőzésgyanús esetek ellátására, minden visszaérkező ellátottat izoláltan és védőfelszerelésben látnak el a higiéniai szabályok betartásával”.

Grauszmann György polgármester közölte: a 94 fős otthon többi lakója és munkatársa jól van, a koronavírus tünetei senkin nem jelentkeztek. Az intézmény egyik munkatársáról derült ki, hogy fertőzött, és ezután újra mindenkit leszűrtek. A hat érintettet a biztonság kedvéért a balassagyarmati kórházba vitték, nem voltak erős panaszaik, de elkülönítették őket. (HVG)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér