Ausztriában május közepétől akár étterembe is lehet menni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kedden jelentette be Rudolf Anschober osztrák egészségügyi miniszter, hogy a jelenleg érvényes, szigorú kijárási korlátozások április 30-án éjfélkor kifutnak, helyettük lazább szabályok lépnek életbe.

  •  Újra általánosan megengedett lesz, hogy mindenki elhagyhatja az otthonát, de az egy méter távolságot továbbra is tartani kell.
  • A gyűlések 10 főig lesznek megengedettek.
  • De a tüntetésekre külön szabályozást terveznek. 
  • A temetéseken maximum 30 ember gyűlhet össze. 

Az új szabályok egyelőre június végéig maradnak érvényben, amikor felülvizsgálják őket. Elibsath Köstinger turisztikai miniszter azt mondta, hogy a szállodák május 29-től nyithatnak újra. 

Az éttermek május 15-től akár reggel 6 és este 11 között is nyitva tarthatnak. Egy asztalnál maximum négy felnőtt ülhet (+gyerekek). Az asztalokat előre le kell foglalni, de csoportosan foglalni nem lehet. 

A vendégeknek nem kell maszkot viselniük, a személyzetek viszont igen. Anschober jónak értékelte a húsvét után bevezetett lazításokat, így például a kisebb üzletek megnyitását. Hangsúlyozta, hogy így is 1 alatt maradt a koronavírus rátája, ami azt mutatja, hogy egy fertőzött hány embernek adja tovább a betegséget. (OFR/Die Presse)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér