Több mint 50 százalékos létszámleépítés Mészáros Lőrincék szállodaláncánál

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Csoportos létszámleépítésről döntött a szállodáinak felújítása miatt a Mészáros Lőrincék tulajdonában álló szállodalánc, a Hunguest Hotels Zrt., a májusban indítandó leépítési folyamat a dolgozók több mint 50 százalékát érinti – írta meg a Portfolio.

A Hunguest Hotels igazgatósága március 18-án döntött úgy, hogy szünetelteti a szállodák működését a koronavírus-járvány következményei miatt, és a tervek szerint decemberben induló szállodafelújításokat korább kezdik el.

Mivel a munkálatok a teljes zárás mellett akár 2 évig is tarthatnak, az igazgatóság április 22-én úgy döntött, elindítják a csoportos létszámleépítést, ami elsősorban a szállodák munkavállalóit érinti – írja a lap.

A Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát tulajdonló Opus Global Nyrt. közölte: elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segítik az elbocsátott dolgozókat, és a felújítások után az addigra már 4 csillag és 4 csillag superior minősítésű hotelekben újra jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A Hunguest Hotels tulajdonosa a tőzsdén jegyzett, Mészáros Lőrinc-féle Opus, aminek az árfolyama idén 23 százalékot esett, bár a felhatalmazási törvény után nagyot erősödött.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó