Több mint 50 százalékos létszámleépítés Mészáros Lőrincék szállodaláncánál

gazdaság
2020 április 28., 17:35

Csoportos létszámleépítésről döntött a szállodáinak felújítása miatt a Mészáros Lőrincék tulajdonában álló szállodalánc, a Hunguest Hotels Zrt., a májusban indítandó leépítési folyamat a dolgozók több mint 50 százalékát érinti – írta meg a Portfolio.

A Hunguest Hotels igazgatósága március 18-án döntött úgy, hogy szünetelteti a szállodák működését a koronavírus-járvány következményei miatt, és a tervek szerint decemberben induló szállodafelújításokat korább kezdik el.

Mivel a munkálatok a teljes zárás mellett akár 2 évig is tarthatnak, az igazgatóság április 22-én úgy döntött, elindítják a csoportos létszámleépítést, ami elsősorban a szállodák munkavállalóit érinti – írja a lap.

A Magyarország legnagyobb vidéki szállodaláncát tulajdonló Opus Global Nyrt. közölte: elhelyezkedési tanácsadással, életvezetési coach-csal és átképzési támogatással segítik az elbocsátott dolgozókat, és a felújítások után az addigra már 4 csillag és 4 csillag superior minősítésű hotelekben újra jelentős számú szakképzett munkaerő foglalkoztatására nyílik lehetőség.

A Hunguest Hotels tulajdonosa a tőzsdén jegyzett, Mészáros Lőrinc-féle Opus, aminek az árfolyama idén 23 százalékot esett, bár a felhatalmazási törvény után nagyot erősödött.