Újra kinyitották a nápolyi pizzériákat

külföld
2020 április 28., 13:07

Majdnem 2 hónapnyi zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami „fontos lélektani tényező” a pizza szülőhelyének tartott város lakóinak – közölte a Verace Pizza Napoletana, a nápolyi pizzakészítők szövetsége.

Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállítással rendelni, de Nápolyban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt a város a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen kb. 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket. „A remény sugarát látjuk ebben” – mondta Antonio Pace, a szövetség elnöke.

photo_camera Fotó: Tiziana Fabi/AFP

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik újra, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor. A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük. (MTI)