Vérplazma adására kéri a gyógyultakat az Országos Vérellátó Szolgálat

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

 Vérplazma adására kéri a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegeket a az Országos Vérellátó Szolgálat - hangzott el a szervezet keddi sajtótájékoztatóján az MTI jelentése szerint. 

A szolgálat mostantól a koronavirusplazma.hu címen várja donorjelöltek jelentkezését.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese a tájékoztatón elmondta, hogy egy donortól levett plazmából három vérkészítményt állítanak elő, ez a jelenlegi protokoll alapján egy beteg terápiás dózisát jelenti.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója ugyanitt arról beszélt, hogy a megadott weboldalon tájékoztatnak a lehetőségről és jelentkezni is lehet ott. A terápiát egyébként már alkalmazzák egy betegen, akinek a kezelése ígéretes.

Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója is jelen volt a sajtótájékoztatók. Ő már meggyógyult a koronavírus-megbetegedéséből, és adott is vérplazmát.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér