Vérplazma adására kéri a gyógyultakat az Országos Vérellátó Szolgálat

 Vérplazma adására kéri a koronavírus-fertőzésen átesett, gyógyult betegeket a az Országos Vérellátó Szolgálat - hangzott el a szervezet keddi sajtótájékoztatóján az MTI jelentése szerint. 

A szolgálat mostantól a koronavirusplazma.hu címen várja donorjelöltek jelentkezését.

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese a tájékoztatón elmondta, hogy egy donortól levett plazmából három vérkészítményt állítanak elő, ez a jelenlegi protokoll alapján egy beteg terápiás dózisát jelenti.

Vályi-Nagy István, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főigazgatója ugyanitt arról beszélt, hogy a megadott weboldalon tájékoztatnak a lehetőségről és jelentkezni is lehet ott. A terápiát egyébként már alkalmazzák egy betegen, akinek a kezelése ígéretes.

Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója is jelen volt a sajtótájékoztatók. Ő már meggyógyult a koronavírus-megbetegedéséből, és adott is vérplazmát.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.