A kormány egy ferencvárosi közösségi ház felújítására megítélt 400 millió forintot csoportosította át a járvány elleni alapba

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester oldalán tette közzé azt a levelet, melyet az önkormányzat kapott a belügyminisztériumból, és melyben arról tájékoztatják őket, hogy Varga Mihály a járvány elleni védekezési alap javára átcsoportosítást rendelt el.

Így a korábban a kerületnek a József Attila-Lakótelepi Közösségi Ház felújítására megígért 400 millió forintot nem kapja meg idén Ferencváros.

Mint Baranyi írja, úgy tűnik, hogy a költségvetésből épp ez a - végletekig lerobbant közösségi ház felújítására szánt - összeg hiányzik a járvány elleni védekezéshez.

„Vajon hány fideszes önkormányzattól vettek el fejlesztési forrást ezzel az indokkal?
Marad a romhalmaz, jó lesz az kulturális, idősügyi, ifjúsági programok megtartására a József Attila lakótelepieknek” – írta még a polgármester. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.