Bécsben újra látogathatóvá teszik az idősotthonokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az osztrák fővárosban szigorú higiéniai feltételek mellett május 4-től újra látogathatóak lesznek az idősotthonok és az ápolási intézmények, jelentette be Michael Ludwig főpolgármester. A hozzátartozók csak az arra kijelölt helyiségekben találkozhatnak a gondozottakkal, és előre egyeztetniük kell a látogatás időpontját. A maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályok itt is érvényesek. 

Kérik, hogy részesítsék előnyben a szabadtéri lehetőségeket. A szobák vagy az apartmanok látogatását csak kivételes esetekben engedélyezik. Ilyen lehet az, ha valaki kritikus életszakaszban van, vagy már haldoklik. De ezekben az esetekben is csak egy ember mehet be hozzájuk. (Die Presse)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!