Mivel csökkent a fertőzöttek száma, a svájci kormány hamarabb vezeti be a lazításokat

Svájcban a korábban tervezettnél hamarabb lazítanak több, a koronavírus-járvány elleni korlátozáson, június eleje helyett már május 11-től feloldanak  egyestilalmakat.

A svájci kormány szerdán bejelentette, hogy 12 nap múlva kinyithatnak az üzletek, a piacok, az iskolák, csakúgy mint a múzeumok, a könyvtárak és az éttermek. Indoklásként azt hozta fel, hogy csökken az új fertőzöttek száma a korábban hozott korlátozásoknak köszönhetően.

Az éttermekben kezdetben kötelező az asztalok között legalább két méter távolságot hagyni, és az asztaltársaságok legfeljebb négytagúak lehetnek.

Az országban nem tartanak fesztiválokat idén nyáron, és várhatóan szeptemberig nem engedélyeznek ezer főnél népesebb rendezvényeket. Svájcban eddig  29 113 koronavírusos esetet regisztráltak, és 1703-an haltak meg a betegségben. (NZZ/MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.