Budapesten és környékén maradnak a korlátozások, vidéken lazább intézkedések jönnek

A miniszterelnök szerdán arról beszélt az oldalán, hogy a védekezés új szakaszába lépett, és „megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon”. Ugyanakkor fokozatosan kell eljárni, ezért az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani.

Mivel a fertőzések leginkább a fővárosban és a környékbeli településeken összpontosulnak, ezért Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Ugyanakkor vidéken a korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek: 

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak;
  • az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak;
  • a szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.
  • Azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen a másfél méteres távolság tartása és maszk viselése kötelező lesz.
  • Továbbra is fenntartják az idősek védelmére létrehozott időzónákat.

A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik. Orbán Viktor azt mondta, hogy kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat. 

A videó végén még bejelentette, hogy mivel anyák napjára készülünk, 

pénteken a virágboltok korlátozás nélkül nyitva tarthatnak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.