Budapesten és környékén maradnak a korlátozások, vidéken lazább intézkedések jönnek

A miniszterelnök szerdán arról beszélt az oldalán, hogy a védekezés új szakaszába lépett, és „megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon”. Ugyanakkor fokozatosan kell eljárni, ezért az idősek és a legfertőzöttebb területeken élők feszes védelmét továbbra is fenn kell tartani.

Mivel a fertőzések leginkább a fővárosban és a környékbeli településeken összpontosulnak, ezért Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Ugyanakkor vidéken a korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek: 

  • az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak;
  • az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak;
  • a szabadtéri strandok látogathatóak lesznek.
  • Azonban az üzletekben és a tömegközlekedésen a másfél méteres távolság tartása és maszk viselése kötelező lesz.
  • Továbbra is fenntartják az idősek védelmére létrehozott időzónákat.

A többi részletszabályt csütörtökön ismertetik. Orbán Viktor azt mondta, hogy kéthetente felülvizsgálják a hatályban lévő védelmi szabályokat. 

A videó végén még bejelentette, hogy mivel anyák napjára készülünk, 

pénteken a virágboltok korlátozás nélkül nyitva tarthatnak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér