Pizzadobozokból készült a mennyezet a pizzériában, amit lekapcsolt a Nébih

étel
2020 április 29., 07:31

Súlyos higéniai hiányosságok miatt zárt be a Nébih egy Heves megyei pizzériát, minden tiszta kosz volt és a mennyezetet pizzás dobozokból építették, írják a hatóság hivatalos oldalán.

A Nébih szakemberei azért taláták problémásnak a pizzadoboz-mennyezetet, mert  nem takarítható, nem fertőtleníthető, és nem gátolja a pára- és penészképződést. Ezen kívül durván koszos volt a padló, az oldalfal és a hűtőkamrák és a polcokról is csöpögött a zsír.

Az eszközök, amikkel a pizzát készítették szintén nagyon koszosak voltak és a mosogatás és a kézmosás feltételei sem voltak adottak. Az élelmiszer kezelésére szolgáló helyiségben még rovar- és rágcsálóirtásra használt méreganyagot tartalmazó dobozt is találtak.

link Forrás

Ezeken túl találtak 10 olyan élelmiszert, aminek a szavatossága nem nyomon követhező, és 5 olyat, ami már lejárt. A Nébih a pizzéria tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette  és elrendelte az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. 

Ha rendet raknak a pizzériában, akkor egy újabb ellenőrés után újranyithat a pizzéria. A bírság összegét még nem állapították meg.