A csapok folyatását kéri a középiskoláktól a Fővárosi Vízművek

oktatás
2020 április 30., 06:58

"Friss vízzel a sikeres érettségiért" címen adott ki közleményt a Fővárosi Vízművek, amiben az olyan szlogenek mellett, hogy a "csapvízfogyasztás biztonságos a nagy megmérettetésekkor is", és hogy "meggyőződésünk, hogy a szellemi teljesítőképesség is jelentősen fokozható elegendő mennyiségű csapvíz fogyasztásával", kimondottan hasznos tanácsokat is ad a fővárosi középiskoláknak a tervek szerint a jövő héten kezdődő érettségi vizsgák előtt.

A kormány döntése alapján a járványhelyzet ellenére a március 16. óta bezárt iskolákban tartják majd az írásbeli vizsgákat. A vízművek ezért azt kéri az iskoláktól, hogy a vizsga kezdete előtt alaposan folyassák ki a csapot, mert ugyan a fővárosi ivóvíz minősége kiváló, de a csövekben másfél hónapja pangó víz lerakódásokat moshat ki a csövekből és kellemetlen ízű lehet.

"Néhány perces kifolyatás után, amikor a vizet már fogyasztáshoz kellemesen hidegnek érezzük, bátran ihat mindenki a vízből, amely az érettségi esetében sem minősül tiltott doppingszernek" - írták közleményükben, sikeres vizsgát kívánva minden érettségizőnek.