Árt a bizniszének a járvány, ezért Elon Musk a korlátozások feloldását kezdte követelni

gazdaság
2020 április 30., 07:20

Hiába ugrott meg 30 százalékkal a Tesla első negyedéves eredménye az előző év azonos időszakához képest, és termelt végre 16 millió dollár nyereséget, Elon Musk mégis a kijárási korlátozások feloldását kezdte követelni, mert a gazdaság járvány miatti leállása rontott a cég előrejelzésein.

"Őszintén, én ezt az emberek kényszerű, alkotmányos jogaikkal ellentétes otthonaikba történő bebörtönzésének nevezném" - közölte Musk a cég befektetőivel szerdai telekonferenciáján. Mindezt aggódásba csomagolta, mondván nem is igazán saját cége, hanem például a beszállítói, más kisvállalkozások, illetve a megélhetésüket elvesztők miatt mondja.

Végül azt is elismerte, hogy "kicsit aggódik" azon, hogy nem tudják majd újraindítani az autógyártást Kaliforniában, ahol a szigorú kijárási korlátozásokkal amúgy sikeresen fékezték meg a járványt. Bár ott hamarabb kirobbant a járvány, mint az Egyesült Államok keleti partvidékén, míg New York államban már csaknem háromszázezer fertőzöttet és 23,5 ezer halálos áldozatot regisztráltak, a sokkal népesebb Kaliforniában kevesebb mint 50 ezer fertőzöttje és kevesebb mint kétezer halálos áldozata van eddig a járványnak.

Musk amúgy a kaliforniai kijárási korlátozások elrendelése után még napokig nem volt hajlandó bezárni kaliforniai autógyárát, végül csak azért kényszerült erre, mert a dolgozók a korlátozások miatt nem jártak be. (Via BBC)