Indiában kétezer transznemű kér támogatást a kormánytól

külföld
2020 április 30., 10:03

Egy transznemű közösség több, mint 2000 tagja írt levelet az indiai kormánynak, amiben arra kérik őket, hogy nyújtsanak pénzügyi támgotást a koronavírus idején, írja a CNN.

Az indiai transzenmű közösséget ugyanis súlyosan érinti a vírus, mivel sok transzenmű szexmunkásként dolgozik vagy épp az utcán koldulásból van csak bevétele, de a március 25.-e óta tartó kijárási tilalom alatt egyiket sem űzhetik. A transzenműek Indiában is egy marginalizálódott csoportnak számítanak, sokuknak egészségügyi biztosításuk, személyigazolványuk sincs, így még inkább ki vannak téve a járványnak.

A levélben fejenként 3000 rúpiát (közel 40 dollárt) kérnek havonta minden transzneműnek, emellett ételt, gyógyszereket és a kilakoltatások elleni védelmet.

Korábban a Szociális Védelem Nemzeti Intézete (National Institute of Social Defense) 1500 rúpiát ítélt oda 4500 transzneműnek az országban. A transznemű közösségek szerint ez azonban egy havi megélhetésüket sem fedezi, és kevesebb, mint a transzeneműek egy százalékát érinti.

Kiemelt videóink