Indiában kétezer transznemű kér támogatást a kormánytól

Egy transznemű közösség több, mint 2000 tagja írt levelet az indiai kormánynak, amiben arra kérik őket, hogy nyújtsanak pénzügyi támgotást a koronavírus idején, írja a CNN.

Az indiai transzenmű közösséget ugyanis súlyosan érinti a vírus, mivel sok transzenmű szexmunkásként dolgozik vagy épp az utcán koldulásból van csak bevétele, de a március 25.-e óta tartó kijárási tilalom alatt egyiket sem űzhetik. A transzenműek Indiában is egy marginalizálódott csoportnak számítanak, sokuknak egészségügyi biztosításuk, személyigazolványuk sincs, így még inkább ki vannak téve a járványnak. 

A levélben fejenként 3000 rúpiát (közel 40 dollárt) kérnek havonta minden transzneműnek, emellett ételt, gyógyszereket és a kilakoltatások elleni védelmet.

Korábban a Szociális Védelem Nemzeti Intézete (National Institute of Social Defense) 1500 rúpiát ítélt oda 4500 transzneműnek az országban. A transznemű közösségek szerint ez azonban egy havi megélhetésüket sem fedezi, és kevesebb, mint a transzeneműek egy százalékát érinti.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér