Megtelt a ravatalozó Brooklynban, kamionokba zsúfolták a testeket

Hatvan halottat zsúfoltak be négy kamionba egy brooklyni ravatalozó előtt, mert már nem tudták hova tenni a testeket. A hatóságokat a járókelők értesítették, akik bűzre panaszkodtak és arra, hogy valami csöpög a teherautókból.

Miután a hatóságok kiérkeztek kiderült, hogy már nem tudták hol tárolni a holttesteket, amik hamvasztásra várnak. Ugyanis Brooklyn a koronvírus egyik epicentrumának számít, eddig 17 589 halálesetet regisztráltak a városban.

A hatóságok szerint legalább az egyik teherautó nem volt hűtött, de egyes szemtanúk szerint a testeket jégre helyezték. Állítólag egy nagyobb teherautóra várt a ravatalozó, hogy azt használják a testek tárolására, de még nem érkezett meg, ezért kellett bezsúfolniuk őket négy kisebb kamionba.

New Yorkban bevett gyakorlat, hogy ideiglenesen fagyasztó kamionokban tárolják a testeket, de azokat akkor is megfelelő körülmények között kell elhelyezni és betartani a higéniai előírásokat. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.