Rálőtt egy török katona a Frontex egyik járőrére

Kedd este tüzet nyitott egy török katona a török-görög határon járőröző Frontex alakulatra, közölte a Spiegel. Az Évrosz határfolyónál német katonák teljesítettek szolgálatot görög kollégájukkal, mikor ismeretlen okból lőni kezdték őket. A német belügyminisztérium tájékoztatása szerint senki sem sérült meg az incidens során, a történteket vizsgálják. 

A térségben február vége óta feszült a helyzet: a török hatóságok Recep Tayyip Erdogan elnök utasítására ráengedték az Európába tartó migránsokat a görög határra. Görögország válaszként megerősítette keleti szárazföldi határait. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.