További lazítások jönnek Németországban

A járvány elleni védekezés miatt bevezetett korlátozások további enyhítéséről döntött csütörtökön a német szövetségi kormány.

Ez alapján a tartományi kormányok mostantól szabadon rendelkezhetnek

  • vallási intézmények,
  • múzeumok és egyéb kiállítóhelyek,
  • játszótereket,
  • állatkertek a botanikus kertek

újranyitásáról, aminek a részletszabályait maguk dolgozzák ki.

Ugyanakkor az óvodák, iskolák újranyitásával, és a sportélet újraindításával kapcsolatban egyelőre óvatos a német kormány. Angela Merkel kancellár szerint „be kell várni az eddigi lazítások hatását mutató adatokat, ezért csak a következő, május 6-i megbeszélésen dönt” a kormány ezekről a nagyobb szabású ügyekről.

A kancellár kiemelte, lehetnek eltérések a tartományok között, de a stratégia egységes, és a cél közös, arra irányul, hogy ismét minden egyes fertőzésnél feltárják és lezárják a vírus terjedésének lehetséges útjait, mint a járvány legelején. (Deutshe Welle, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.