További lazítások jönnek Németországban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A járvány elleni védekezés miatt bevezetett korlátozások további enyhítéséről döntött csütörtökön a német szövetségi kormány.

Ez alapján a tartományi kormányok mostantól szabadon rendelkezhetnek

  • vallási intézmények,
  • múzeumok és egyéb kiállítóhelyek,
  • játszótereket,
  • állatkertek a botanikus kertek

újranyitásáról, aminek a részletszabályait maguk dolgozzák ki.

Ugyanakkor az óvodák, iskolák újranyitásával, és a sportélet újraindításával kapcsolatban egyelőre óvatos a német kormány. Angela Merkel kancellár szerint „be kell várni az eddigi lazítások hatását mutató adatokat, ezért csak a következő, május 6-i megbeszélésen dönt” a kormány ezekről a nagyobb szabású ügyekről.

A kancellár kiemelte, lehetnek eltérések a tartományok között, de a stratégia egységes, és a cél közös, arra irányul, hogy ismét minden egyes fertőzésnél feltárják és lezárják a vírus terjedésének lehetséges útjait, mint a járvány legelején. (Deutshe Welle, MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!