A határokon is enyhít a kormány, üzleti céllal már jöhetnek a külföldiek

Cseh, lengyel, német, osztrák, szlovák és koreai állampolgárok újra korlátozás nélkül léphetnek Magyarország területére, ha valószínűsíteni tudják, hogy üzleti céllal érkeztek. Az erről szóló kormányrendelet csütörtökön késő este jelent meg, az mfor.hu írt róla. 

Fotó: Filep István/MTI/MTVA

Az enyhítés magyar állampolgárokra is vonatkozik, ha ezekben az országokban jártak üzleti úton, és ha belföldi vagy a felsorolt országokban bejegyzett cégek vezető tisztségviselői vagy munkavállalói, vagy a felsorolt államok legalább egyikében bejegyzett céggel vállalkozási kapcsolatban áll. 

Március 17-e óta külföldiek csak az országos rendőrfőkapitány-helyettes engedélyével léphettek be személyforgalomban. A külföldről hazatérő magyar állampolgárokra pedig kéthetes hatósági karantén várt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér