A tokiói angolnák úgy megfeledkeztek az emberekről, hogy inkább a homokba ássák magukat. A megoldás: felhívják őket videócseten

Lassan teljesen elszoknak az emberektől a tokói Sumida akvárium lakói, akik a koronavírus-járvány miatt két hónapja egyetlen látogatóval sem találkoztak. A gondozók észrevették, hogy valahányszor elhaladnak a tengeri angolnák mellett, azok elbújnak a homokban, így egyre nehezebb ellenőrizni, rendben vannak-e. Ezért fogtak öt tabletet, körberakták az angolnák akváriumát, és 

arra kérték az embereket, hogy hívják fel őket videócseten, mutassák az arcukat, integessenek és beszéljenek, de azért ne kiabáljanak, nehogy elijesszék őket.A nagy angolnahívó-fesztivált május 3-a és 5-e közt rendezik, írja a Guardian. 

Ilyen találkozásra már jó ideje nem volt példaFotó: Kansiro Sonoda/The Yomiuri Shimbun via AFP

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.