A tokiói angolnák úgy megfeledkeztek az emberekről, hogy inkább a homokba ássák magukat. A megoldás: felhívják őket videócseten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Lassan teljesen elszoknak az emberektől a tokói Sumida akvárium lakói, akik a koronavírus-járvány miatt két hónapja egyetlen látogatóval sem találkoztak. A gondozók észrevették, hogy valahányszor elhaladnak a tengeri angolnák mellett, azok elbújnak a homokban, így egyre nehezebb ellenőrizni, rendben vannak-e. Ezért fogtak öt tabletet, körberakták az angolnák akváriumát, és 

arra kérték az embereket, hogy hívják fel őket videócseten, mutassák az arcukat, integessenek és beszéljenek, de azért ne kiabáljanak, nehogy elijesszék őket.A nagy angolnahívó-fesztivált május 3-a és 5-e közt rendezik, írja a Guardian. 

Ilyen találkozásra már jó ideje nem volt példaFotó: Kansiro Sonoda/The Yomiuri Shimbun via AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér