Budapesten és környékén továbbra sem lesznek nyilvános misék

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a hétfőn hatályba lépő új járványügyi szabályok miatt módosította korábbi rendelkezéseit úgy, hogy 

a megyés püspökök dönthetnek a nyilvános szertartások megtartásáról, míg Budapesten és környékén, ahol az állami szabályok változatlanok maradtak, nem tartanak nyilvános szentmiséket.

A pénteken kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy "mindenben kövessük a hatóságok járványügyi előírásait. Főleg idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinktől pedig azt kérjük, hogy továbbra is maradjanak otthon". A hívek továbbra is felmentést kapnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól és amíg a rendkívüli helyzet tart, a püspökök továbbra is lehetővé teszik "az általános feloldozás megadását", írják.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér