Budapesten és környékén továbbra sem lesznek nyilvános misék

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a hétfőn hatályba lépő új járványügyi szabályok miatt módosította korábbi rendelkezéseit úgy, hogy 

a megyés püspökök dönthetnek a nyilvános szertartások megtartásáról, míg Budapesten és környékén, ahol az állami szabályok változatlanok maradtak, nem tartanak nyilvános szentmiséket.

A pénteken kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy "mindenben kövessük a hatóságok járványügyi előírásait. Főleg idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinktől pedig azt kérjük, hogy továbbra is maradjanak otthon". A hívek továbbra is felmentést kapnak a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól és amíg a rendkívüli helyzet tart, a püspökök továbbra is lehetővé teszik "az általános feloldozás megadását", írják.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!