A budapestiek csak nagyon alapos okkal hagyhatják el a várost

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombat reggel a Kormányinfo plusz névre keresztelt online bejelentkezésében osztott meg további részleteket a járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban, illetve válaszolt néhány kérdésre.

A korlátozások a fővárosban és Pest megyében érvényben maradnak, vidéken viszont lazításokat jelentett be a kormány. 

Ezzel kapcsolatban Szentkirályi azt mondta, hogy a fővárosban minden változatlan marad, az üzletek korlátozott nyitvatartása, a vendéglátóegységek zárva maradnak (illetve csak elvitel- és házhozszállítás céljából lehetnek nyitva). 

A kormányszóvivő azt mondta, hogy csak alapos indokkal lehet vidékre utazni Budapestről és környékéről, azaz a hétvégi ház látogatása, ottalvás „nem fér bele”, ugyanígy a vidéki strandok vagy vendéglátóhelyek látogatása, szabadidős séta sem engedélyezett a fővárosiaknak. Vidékieknek nem javasolják az utazást Budapestre.

Ehangzott, hogy az idősebb korosztálynak fenntartott vásárlási idősáv vidéken is érvényben marad. Tehát 9 és 12 óra között az élelmiszerboltokban csak a 65 év felettiek vásárolhatnak.

A rendezvények tiltása vidéken is érvényben van augusztus 15-ig, csak az esküvők és temetések képeznek kivételt, a lagzi viszont már nem fér bele. Mozik, múzeumok, szórakozóhelyek továbbra sem nyithatnak ki vidéken sem. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér