Jogerősen pert nyert a Pesti Srácok ellen László Imre, akit a kampányban heteken át szexuális zaklatással vádoltak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
László Imre, Újbuda DK-s polgármestereFotó: botost/444.hu

Másodfokon is pert nyert a Pesti Srácok ellen László Imre, a Demokratikus Koalíció képviselője, aki tavaly ősz óta Újbuda polgármestere.

László ellen a kampány finisében a kormánymédia összpontosított lejáratókampányt indított, és azt írták róla, hogy szexuálisan zaklatott egy nőt. (Egy névtelen orvos levelére hivatkozva vádaskodott több újság is.) László, akit egyébként Czeglédy Csaba képviselt a bíróság előtt, akkor azonnal visszautasította a vádakat, és jogi útra terelte az ügyet. A DK által szombaton küldött közlemény szerint 

„a Fővárosi Ítélőtábla most másodfokon is kimondta, hogy a fideszes lakájmédia által koholt vádak az elejétől a végéig hazugságok voltak, és kötelezte a Pesti Srácok álhírportál kiadóját a perköltség és a fellebbezési költség megfizetésére, valamint a helyreigazítás közzétételére.” 

Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs. László nyert már a TV2 ellen ugyanezen vádak miatt egy pert.  

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó