Jogerősen pert nyert a Pesti Srácok ellen László Imre, akit a kampányban heteken át szexuális zaklatással vádoltak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
László Imre, Újbuda DK-s polgármestereFotó: botost/444.hu

Másodfokon is pert nyert a Pesti Srácok ellen László Imre, a Demokratikus Koalíció képviselője, aki tavaly ősz óta Újbuda polgármestere.

László ellen a kampány finisében a kormánymédia összpontosított lejáratókampányt indított, és azt írták róla, hogy szexuálisan zaklatott egy nőt. (Egy névtelen orvos levelére hivatkozva vádaskodott több újság is.) László, akit egyébként Czeglédy Csaba képviselt a bíróság előtt, akkor azonnal visszautasította a vádakat, és jogi útra terelte az ügyet. A DK által szombaton küldött közlemény szerint 

„a Fővárosi Ítélőtábla most másodfokon is kimondta, hogy a fideszes lakájmédia által koholt vádak az elejétől a végéig hazugságok voltak, és kötelezte a Pesti Srácok álhírportál kiadóját a perköltség és a fellebbezési költség megfizetésére, valamint a helyreigazítás közzétételére.” 

Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs. László nyert már a TV2 ellen ugyanezen vádak miatt egy pert.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó