Letartóztatták a férfit, aki többször is sportolókra támadt a Hármashatár-hegyen

bűnügy
2020 május 02., 13:01

Letartóztatták a hármashatár-hegyi támadásokkal gyanúsított férfit. A Budai Központi Kerületi Bíróság szombati ülésén egy hónapra – 2020. június 2-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi több alkalommal támadott meg futó, kerékpározó és kiránduló személyeket a Hármashatár-hegyen. A sértetteket szidalmazta, meglökte, megütötte, de volt olyan eset is, amikor tőrkéssel fenyegette, ismeretlen anyagot tartalmazó spray-vel szembe fújta, vagy vascsővel, illetve fadarabbal próbálta megütni őket. 

Mindez 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását. 

A férfi igazolt jövedelemmel nem rendelkezik, a bejelentett lakcímén nem lakik, hanem bevallása szerint a hűvösvölgyi reptér mögötti erdős területen él. 

A bíróság szerint mindezekre, valamint a bűncselekmények jellegére és a várható büntetés mértékére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Mivel a gyanúsított terhére több rendbeli cselekmény róható, illetve igazolt jövedelemmel sem rendelkezik, ezért a bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy kényszerintézkedés hiányában a terhelt újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A cselekmény jellegére és a gyanúsított személyi körülményeire tekintettel a bíróság úgy határozott, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok a terhelt esetében kizárólag letartóztatással biztosíthatók. A végzés nem végleges.