Megkezdték a remdesivir klinikai tesztjeit Magyarországon is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Megtartotta szokásos napi tájékoztatóját szombat délelőtt az koronavírus-járvány miatt felállított operatív törzs. 

Ismertették a napi járványügyi és rendészeti adatokat; utóbbiak közül érdemes megemlíteni, hogy pénteken 1145 hatósági karanténról született rendelkezés, ezzel a teljes szám 10 754-re nőtt. 59-en szegték meg az előírt karantént tegnap, ennek több mint a fele Bács-Kiskun megyéhez kötődik. A járvány kezdete óta összesen 42 393 rendőri intézkedés történt. 

Dr. Vályi-Nagy István, a Szent Lászó Kórház főigazgatója elmondta, hogy pozitívak az első napok tapasztalatai a vérplazma-donorok toborzása során. A tisztifőorvos a jelentkezések alapján 300 lehetséges donort tájékoztatott az együttműködés és segítség lehetőségeiről és menetrendjéről. 

Az Origo kérdésére válaszolva a főigazgató elmondta, hogy a térségben Lengyelországgal együtt először Magyarországon kezdődtek meg az amerikai ebola-gyógyszer, a tünetek enyhítésében és a betegség lefolyásának megrövidítésében hatásosnak bizonyult remdesivir klinikai vizsgálatai.

Kiss Róbert alezredes a Tolnai Népújságnak válaszolva elmondta, hogy a sportedzések megtarthatóak az erről szóló rendelet szerint, függetlenül attól, hogy jár-e az edzés testkontaktussal vagy sem. A Vas Népe kérdésére válaszolva elhangzott az is, hogy csak a munkavégzők és iskolalátogatók ingázhatnak a határokon anélkül, hogy hazatérve karanténba kellene vonulniuk. Ez alól egyedi felmentést az országos rendőrkapitányság adhat csak. 

Szabálysértést követ el, aki fővárosiként nem indokolt okból hagyja el a várost, és látogatja meg mondjuk egy rokonát egy másik megyében - válaszolta végezetül Kiss a Portfolio  kérdésére. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér