Váratlanul kellett megműteni Ronald Koemant

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: MARK MARLOW/AFP

Vasárnap a kórházba szállítást követően megműtötték Ronald Koemant, a holland válogatott szövetségi kapitányát. A labdarúgó szövetség közleménye szerint sikeres szívkatéterezésen esett át, és hamarosan hazatérhet.

A De Telegraaf információi szerint az 57 éves szakembert otthonából mentőautó szállította kórházba, ahol szívpanaszok miatt szorult orvosi ellátásra. Felesége, Bartina a lapnak azt mondta, hogy férje állapota stabil. 

Ronald Koeman játékosként tagja volt az 1988-ban Európa-bajnok holland válogatottnak, klubcsapatai közül a PSV Eindhovennel és a Barcelonával is megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját. Edzőként több csapat - Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton, Everton - kispadján is megfordult már, a holland nemzeti együttes irányítását 2018-ban vette át, és a gárdát kijuttatta a 2020-es Eb-re, amelyet a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztottak. (Guardian, MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!