Márki-Zay Péter felajánlotta fizetése egy részét a bajban levő családoknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere a következő három havi bérének 11,4 százalékát ajánlotta fel „a bajban levő családoknak”. Azért épp ennyit, mert nemrég ennyivel nőtt a parlamenti képviselők fizetése. 

Márki-Zay azt írta, a Fidesz fizetett Facebook-hirdetésben kérte őt számon, hogy miért nem csökkentik a fizetéseket a polgármesteri hivatalban, miközben „képviselőink és alpolgármester asszony már eddig is fizetésük jelentős részét nevesítetten a járvány áldozatainak ajánlották fel”.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó