Ausztrália és Új-Zéland megnyitja a határait egymás felé

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ausztrália és Új-Zéland miniszterelnökei elfogadták azt az egyezményt, miszerint biztonságos az utazás a két ország között.

Scott Morrison, az ausztrál miniszterelnök és Jacinda Ardern, új-zélandi miniszterelnök a gazdaság, a kereskedelem és a turizmus fellendülését várja a döntéstől.

A miniszterelnökök szerint: 

„a biztonságos utazási zónáról való döntés kölcsönösen előnyös, segíti a kereskedelmet és a gazdasági fellendülést, hozzájárul az idegenforgalmi és közlekedési ágazatok elindításához, erősíti a sportkapcsolatot, és újraegyesíti a családokat és a barátokat.”

Ugyanakkor hozzátették, hogy óvintézkedéseket kell tenniük annak érdekében, hogy az utazással ne terjedhessen a vírus. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér