Ausztrália és Új-Zéland megnyitja a határait egymás felé

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ausztrália és Új-Zéland miniszterelnökei elfogadták azt az egyezményt, miszerint biztonságos az utazás a két ország között.

Scott Morrison, az ausztrál miniszterelnök és Jacinda Ardern, új-zélandi miniszterelnök a gazdaság, a kereskedelem és a turizmus fellendülését várja a döntéstől.

A miniszterelnökök szerint: 

„a biztonságos utazási zónáról való döntés kölcsönösen előnyös, segíti a kereskedelmet és a gazdasági fellendülést, hozzájárul az idegenforgalmi és közlekedési ágazatok elindításához, erősíti a sportkapcsolatot, és újraegyesíti a családokat és a barátokat.”

Ugyanakkor hozzátették, hogy óvintézkedéseket kell tenniük annak érdekében, hogy az utazással ne terjedhessen a vírus. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!