Indiában 70 százalékos koronavírus-adót vetnek ki az alkoholra, hogy távoltartsák a tömegeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy speciális, 70 százalékos korona-adót vetnek ki Indiában az alkoholra keddtől, hogy megakadályozzák a nagy tömegek kialakulását a boltoknál.

A szigorú kijárási tilalom kihirdetése óta először nyitották ki a likőrboltokat hétfőn, de hatalmas káosz alakult ki, ugyanis az emberek tömött sorokban álltak, nem tartva távolságot egymás között. A legnagyobb problémát ez Új-Delhiben okozta, de Andhra Pradesh városában is sokan megsértették a korlátozásokat.

Az intézkedés azon túl, hogy várhatóan eloszlatja majd a tömegeket, arra is jó, hogy némi bevételt szerezzen az indiai államoknak, amik igencsak megsínylették gazdaságilag a koronavírust és a kijárási tilalmat. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér