Indiában 70 százalékos koronavírus-adót vetnek ki az alkoholra, hogy távoltartsák a tömegeket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy speciális, 70 százalékos korona-adót vetnek ki Indiában az alkoholra keddtől, hogy megakadályozzák a nagy tömegek kialakulását a boltoknál.

A szigorú kijárási tilalom kihirdetése óta először nyitották ki a likőrboltokat hétfőn, de hatalmas káosz alakult ki, ugyanis az emberek tömött sorokban álltak, nem tartva távolságot egymás között. A legnagyobb problémát ez Új-Delhiben okozta, de Andhra Pradesh városában is sokan megsértették a korlátozásokat.

Az intézkedés azon túl, hogy várhatóan eloszlatja majd a tömegeket, arra is jó, hogy némi bevételt szerezzen az indiai államoknak, amik igencsak megsínylették gazdaságilag a koronavírust és a kijárási tilalmat. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!