Karácsony felmentette a BKK vezérigazgatóját

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Karácsony Gergely felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját, közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A közlemény szerint Karácsony megköszönte Varga munkáját, de „sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel”.

A főpolgármester megbízott vezérigazgatónak Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét nevezte ki. 

Varga Ivett január óta volt a BKK vezérigazgatója, korábban stratégiai és innovációs igazgató volt.

Az Index cikke szerint a kirúgáshoz vezetett:

  • hogy Varga járatcsökkentési tervét a főpolgármester utasítására vissza kellett vonnia, Karácsonynak pedig bocsánatot kellett kérnie az utasoktól,
  • hogy előkerült egy zaklatási ügy, amelyben Varga élettársát, Nagy Zsolt projektvezetőt gyanúsították meg, és Varga nem vizsgálta ki kellően az ügyet,
  • majd ebben az ügyben Varga visszavont egy előzetesen jóváhagyott, már nyilvánosságra került közleményt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó