„Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!” - kiabálta gázpisztollyal a kezében a buszon két diáklánynak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 69 éves férfi életveszélyesen megfenyegetett két roma származású diáklányt egy Egerből induló autóbuszjáraton - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A bűncselekmény 2019. február 22-én délután történt az Istenmezejére tartó
menetrend szerinti buszjáraton: a két lány a busz hátsó részében ült, mögöttük pedig, az utolsó üléssoron a vádlott. Az egyik középiskolás lány menet közben szelfizni kezdett a tabletjével.

Mikor a vádlott meglátta ezt, ingerült lett, majd hangosan rászólt a lányra, hogy fejezze be amit csinál, különben feljelenti, lelövi a „cigány fajtáját”, ha az ő arca is rákerül a képre, közölte az ügyészség. Elővette a táskájából forgótáras gáz- riasztófegyverét, amit engedély nélkül hordott magával, a hozzávaló lőszerekkel együtt. Az elkövető az éles lőfegyverhez megszólalásig hasonló pisztolyt a két ülés között ráfogta a megszeppent lányra, aki a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni neki, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem. A vádlottat ez nem érdekelte, ő a gázpisztolyt felemelve továbbra is a képek törlését követelte immár mindkét barátnőtől, miközben azt kiabálta nekik, hogy „Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!”.

A két lány előresietett az utastérben, majd leszálltak a buszról.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntettével, illetve annak kísérletével vádolja az elkövetőt, aki a nyomozás során megtagadta a vallomástételt. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és a fegyver elkobzására tett indítványt.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!