„Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!” - kiabálta gázpisztollyal a kezében a buszon két diáklánynak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy 69 éves férfi életveszélyesen megfenyegetett két roma származású diáklányt egy Egerből induló autóbuszjáraton - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A bűncselekmény 2019. február 22-én délután történt az Istenmezejére tartó
menetrend szerinti buszjáraton: a két lány a busz hátsó részében ült, mögöttük pedig, az utolsó üléssoron a vádlott. Az egyik középiskolás lány menet közben szelfizni kezdett a tabletjével.

Mikor a vádlott meglátta ezt, ingerült lett, majd hangosan rászólt a lányra, hogy fejezze be amit csinál, különben feljelenti, lelövi a „cigány fajtáját”, ha az ő arca is rákerül a képre, közölte az ügyészség. Elővette a táskájából forgótáras gáz- riasztófegyverét, amit engedély nélkül hordott magával, a hozzávaló lőszerekkel együtt. Az elkövető az éles lőfegyverhez megszólalásig hasonló pisztolyt a két ülés között ráfogta a megszeppent lányra, aki a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni neki, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem. A vádlottat ez nem érdekelte, ő a gázpisztolyt felemelve továbbra is a képek törlését követelte immár mindkét barátnőtől, miközben azt kiabálta nekik, hogy „Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!”.

A két lány előresietett az utastérben, majd leszálltak a buszról.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntettével, illetve annak kísérletével vádolja az elkövetőt, aki a nyomozás során megtagadta a vallomástételt. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és a fegyver elkobzására tett indítványt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér