„Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!” - kiabálta gázpisztollyal a kezében a buszon két diáklánynak

Egy 69 éves férfi életveszélyesen megfenyegetett két roma származású diáklányt egy Egerből induló autóbuszjáraton - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A bűncselekmény 2019. február 22-én délután történt az Istenmezejére tartó
menetrend szerinti buszjáraton: a két lány a busz hátsó részében ült, mögöttük pedig, az utolsó üléssoron a vádlott. Az egyik középiskolás lány menet közben szelfizni kezdett a tabletjével.

Mikor a vádlott meglátta ezt, ingerült lett, majd hangosan rászólt a lányra, hogy fejezze be amit csinál, különben feljelenti, lelövi a „cigány fajtáját”, ha az ő arca is rákerül a képre, közölte az ügyészség. Elővette a táskájából forgótáras gáz- riasztófegyverét, amit engedély nélkül hordott magával, a hozzávaló lőszerekkel együtt. Az elkövető az éles lőfegyverhez megszólalásig hasonló pisztolyt a két ülés között ráfogta a megszeppent lányra, aki a tabletjén elmentett képeket mutogatva rémülten próbálta bizonygatni neki, hogy nincs rajta a fotók egyikén sem. A vádlottat ez nem érdekelte, ő a gázpisztolyt felemelve továbbra is a képek törlését követelte immár mindkét barátnőtől, miközben azt kiabálta nekik, hogy „Le foglak lőni titeket, büdös cigányok!”.

A két lány előresietett az utastérben, majd leszálltak a buszról.

Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli közösség tagja elleni erőszak bűntettével, illetve annak kísérletével vádolja az elkövetőt, aki a nyomozás során megtagadta a vallomástételt. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és a fegyver elkobzására tett indítványt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.