Még akkor is filmezte magát a nővér, amikor már nem tudott beszélni, hogy bemutassa, milyen ez a betegség

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Pamela Orlando 56 éves volt, egyedül nevelte két fiát és három állásban dolgozott New Jerseyben. Nővérként egészen addig koronavírus-betegeket ápolt, amíg ő maga is meg nem betegedett. Történetét a CBS mutatta be.

„Könyörögtem anyámnak, hogy ne menjen dolgozni. De ő nem olyan volt. Olyan nő volt, aki elveszíthetett mindent, mégis az első sorban harcolt, hogy életeket mentsen” - mondta a riportban egyik fia.  

Miután megbetegedett, elkezdte dokumentálni történetét: első videóiban még múlni nem akaró lázról van szó. Az első két napon otthon filmezte magát, a harmadik napon kórházba került. Ekkor már azt mondja, „ez nem vicc”. A videókkal az volt a célja, hogy bemutassa, milyen ez a betegség igazából.

„Szörnyen érzem magam, lehet hogy nem élem túl”, mondta az ötödik napon. Az ezután készített videókon már nem beszél. Betegsége 24. napján, április 16-án halt meg. Halálának napján két fia (16 és 23 évesek), és 80 éves anyja meglátogatták őt. 

Fia elmondása szerint a nagyanyjuk megígérte, hogy vigyázni fog rájuk. Pamela Orlando két órával később meghalt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér