15,9 milliárdból épülhet fel az NMHH új mérőlaborja és szerverközpontja

A tervező Nirmana Építésziroda Kft. látványterve a Narnia-projektrőlFotó: Nirmana Építésziroda Kft. - fair use

A régi infrastruktúra elöregedésével indokolta 2016-ban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság egy új mérőlabor és szerverközpont építését. Most az is eldőlt, hogy ki és mennyiért végezheti a hivatalosan Narnia-projektnek nevezett építkezést:

az Átlátszó beszámolója szerint a most közzétett eredménytájékoztató alapján a nyílt eljárásban folytatott tendert a közbeszerzéseken rendkívül sikeres Grabarics Építőipari Kft. nyerte nettó 15,9 millird forintos ajánlatával. A szerződést április végén már alá is írták, így elvben hamarosan a munkálatok is megkezdődhetnek.

Az Átlátszó a Magyar Építőkre hivatkozva arról ír, hogy a tervek szerint egy három föld alatti és öt felszíni szintből álló épöletrészben irodák, tárgyalók és mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd. Az épület fűtését hőcserélő technológiával oldják meg, és lesznek tetőkertek is az épületben.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.