15,9 milliárdból épülhet fel az NMHH új mérőlaborja és szerverközpontja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A tervező Nirmana Építésziroda Kft. látványterve a Narnia-projektrőlFotó: Nirmana Építésziroda Kft. - fair use

A régi infrastruktúra elöregedésével indokolta 2016-ban a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság egy új mérőlabor és szerverközpont építését. Most az is eldőlt, hogy ki és mennyiért végezheti a hivatalosan Narnia-projektnek nevezett építkezést:

az Átlátszó beszámolója szerint a most közzétett eredménytájékoztató alapján a nyílt eljárásban folytatott tendert a közbeszerzéseken rendkívül sikeres Grabarics Építőipari Kft. nyerte nettó 15,9 millird forintos ajánlatával. A szerződést április végén már alá is írták, így elvben hamarosan a munkálatok is megkezdődhetnek.

Az Átlátszó a Magyar Építőkre hivatkozva arról ír, hogy a tervek szerint egy három föld alatti és öt felszíni szintből álló épöletrészben irodák, tárgyalók és mélygarázs mellett egy nagykapacitású számítógépes adatközpont, egy mérőkamra és több laboratórium is helyet kap majd. Az épület fűtését hőcserélő technológiával oldják meg, és lesznek tetőkertek is az épületben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér