A józsefvárosi Fidesz megtette a szükséges jogi lépéseket, miután néhány fiatal A4-es lapokat ragasztott a pártirodára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Mivel a világsajtó eddig mélyen hallgatott az esetről, sajnos mi is csak most értesültünk a Józsefvárosi Fidesz múlt heti posztjáról, amiben arra panaszkodtak, hogy egy fiatal csoport éjszaka megrongálta a párt Baross utcai irodáját. És a mellékelt képeken tényleg látszik, hogy a kíméletlen fiatalok 20 darab A4-es méterű, színes papírlapot ragasztottak az épület falára. 

Ennyi maradt az épületből a rongálás utánFotó: Józsefvárosi Fidesz/Facebook

Ugyanakkor a kormánypárt helyi szervezete szerint egy szemtanú látta a rongálókat, akikről pontos személyleírást adott. A szükséges jogi lépéseket már meg is tették az ügyben. A Józsefváros újság szerint a lapokon kormánypárti politikusok, állami vezetők és véleményvezérek koronavírussal kapcsolatos kijelentései voltak olvashatók. Így például az ÁSZ-elnök spórolásra biztató szavait, vagy éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesét, aki a járvány-veszélyhelyzet kihirdetése után állt elő azzal, hogy „a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét”. 

A példátlan támadás hátterében a pártszervezet szerint az állhat, hogy előtte Pikó András polgármester összevitatkozott Kocsis Mátéval a Facebookon. Ezért felszólították a „kerület vezetését, hogy tartózkodjon a gyűlölködéstől, a gyűlöletkeltéstől, és fordítsa a figyelmét a válságkezelésre, a rászoruló józsefvárosiakra”. Ugyanakkor aznap este nem csak a VIII. kerületi, hanem a VII. kerületi, sőt a tatai Fidesz-irodát is  hasonló módszerrel plakátozták tele. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó