Egy fénymásoló szalonban nyomtatta magának a forintot és az eurót egy szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly év végén egy szegedi fénymásoló szalonban euró és forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte.

A férfi 2019. december végén jelent meg az egyik szegedi belvárosi fénymásoló szalonban, ahol elküldött a szalon számítógépére 6 darab képfájlt és az azokon lévő euró, valamint forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte az üzlet alkalmazottjától. Ezután még 2020. január elején két alkalommal jelent meg a fénymásoló szalonban és további bankjegyek másolását kérte, 

minden alkalommal azt állítva, hogy a gyermekének viszi társasjátékhoz.A férfi a hamis bankjegyekkel december végén és január elején szegedi, valamint mórahalmi szálláshely üzemeltetőknél jelent meg, ahol álnéven bejelentkezett. Minden alkalommal előre kívánt fizetni és a visszajárót forintban vagy euróban kérte. Azonban a szolgáltatást nem vette igénybe. Majd egy magánszeméllyel is felváltatott hamis euró bankjegyeket forintra 2000 euró értékben.

Végül amikor a férfi január 12-én az egyik mórahalmi szálláshely szolgáltatónál ugyancsak álnéven próbált meg szobát foglalni és hamis euró bankjeggyel fizetni, a recepciósnak feltűnt, hogy a vádlott csak a visszajáró pénz átvétele után akarja a bejelentőlapot kitölteni, ezért a bankjegyet ellenőrizte, majd hívta a rendőrséget.

A vádlott összesen 18 darab 100 eurós, 12 darab 50 eurós, valamint 6 darab 20 ezer forintos bankjegy másolatához jutott hozzá fenti módszerrel, míg a hamis bankjegyek átváltásából mintegy 150 ezer forintra tett szert.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat, amelyet többszörös visszaesőként követett el, figyelemmel arra, hogy cselekményét röviddel korábbi szabadságvesztéséből történő szabadulását követően követte el.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.