Május közepétől megnyitják a határaikat egymás előtt a balti országok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A balti országok május 15-től megnyitják határaikat egymás állampolgárai előtt - jelentette be szerdán Krisjanis Karins lett kormányfő. Jüri Ratas észt és Saulius Skvernelis litván kollégájával folytatott videokonferencián megállapodtak arról, hogy május közepétől megnyitják határaikat, amelyen át állampolgáraik szabadon közlekedhetnek. A más országokból érkezőkre viszont 14 napos önelszigetelés vonatkozik.

A lett egészségügyi minisztérium március 2-án adott hírt az első koronavírusos fertőzésről. Azóta 900 igazolt esetet mutattak ki, tizenheten meghaltak a fertőzésben, 464-en pedig meggyógyultak.

A lett kormány március közepén hirdetett rendkívüli helyzetet április 14-ig, majd azt meghosszabbította május 12-ig. A korlátozás kiterjedt a tömegrendezvényekre, a nemzetközi légi-, vasúti- és tengeri utasforgalomra, továbbá a járműközlekedésre. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér