Orbán Trumppal dumált

Orbán Viktor miniszterelnök és Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke délután munkamegbeszélést folytatott, a telefonbeszélgetésen szóba került a határvédelem fontossága, a koronavírus elleni védekezés és a járvány világgazdasági következményeinek kezelése – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán és Trump a Fehér Házban 2019. május 13-án.Fotó: CHRIS KLEPONIS/CNP/AFP

Azt mondta, Orbán és Trump örömmel állapította meg, hogy Magyarország és az USA kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatai továbbra is kiválóak.

A washingtoni Fehér Ház délutáni tájékoztatása szerint Trump és Orbán egyetértett abban, hogy az amerikai és a magyar nép „vágyik arra, hogy biztonságosan megnyithassa közösségeit, és visszatérjen dolgozni”, továbbá megvitatták a fontos kétoldalú és regionális kérdéseket, ideértve a határbiztonságot, a távközlés biztonságát és az ellátási láncok diverzifikálásának meg a kritikus infrastruktúra védelmének szükségességét. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.