Szijjártó szerint a BMW továbbra elkötelezett a debreceni gyárépítés mellett

Szijjártó Péter az oldalán reagált a BMW szerdai bejelentésére, miszerint legalább egy évvel elhalasztják a debreceni gyár megnyitását. A külgazdasági miniszter azt írta, most is egyeztetett a vállalat vezetőivel, akik arról biztosították, hogy továbbra is elkötelezettek a debreceni gyárépítés mellett. Jövő pénteken pedig Debrecenbe jönnek a gyár leendő vezetői és a beruházás irányítói, akikkel személyesen tárgyalnak. Hozzátette, hogy a gyár építési munkálatai már most is zajlanak.

Mezőgazdasági földterület Debrecen határában, a 33-as főút mellett, itt és környékén épít gyárat a BMW GroupFotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke a BMW Csoport első negyedéves eredményének a közzétételét követő sajtótájékoztatón beszélt arról, milyen hatással volt a járványhelyzet az eladásaikra. Mivel üzemeik csak lassan indulnak be, március közepe óta szinte egyetlen egy autót sem szállítottak le Európában és az USA-ban. Ezért takarékossági intézkedéseket kell bevezetniük, így a dolgozók számának enyhe csökkentése mellett a Debrecenbe tervezett gyár megnyitását is legalább egy évvel eltolják. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó