Egy évvel biztos elhalasztja debreceni gyára megnyitását a BMW

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csúszik Debrecenben a BMW-gyár megnyitása. A Portfolio és a HVG beszámolója szerint az autógyártó a járvány miatt visszaeső értékesítésére hivatkozva minden futó projektjét, tervezett beruházását, termékfejlesztését felülvizsgálja, ennek részeként legalább egy évvel elhalasztották a debreceni gyár üzembe helyezését is.

A BMW az aktuális negyedéves jelentésében már jelezte, hogy erőteljes költségkontrollt vezetnek be, mert elsődlegesen a likviditás megőrzése a céljuk.

Spórolni elsősorban a tervezett beruházásokon akarnak, ezek tervezett költségeiből 31 százalékot, 313 millió eurót faragtak le.

Szerdán aztán azt is bejelentették, hogy csúszik a debreceni projekt is. "Számunkra mindig a várható kereslet a releváns, ezért egy évvel elhalasztjuk a magyarországi gyár üzembe vételét" - mondta Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke ma délelőtt a BMW Csoport első negyedéves eredményének a közzétételét követő sajtótájékoztatón.

A BMW tavaly decemberben jelentette be, hogy 2020 tavaszán kezdődik a debreceni gyár építése. Akkor még arról számoltak be, hogy az építkezés előkészítő munkálatai terv szerint haladnak.

UPDATE: Szijjártó Péter külgazdasági miniszter a hírre úgy reagált, hogy a BMW továbbra is elkötelezett a debreceni gyárépítés mellett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó