A maszk miatt összekeverték rabtársával, és véletlenül kiengedték egy chicagói börtönből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 28 éves Quintin Henderson drogügyei miatt ült egy chicagói börtönben, és elvileg május 2-án szabadult volna. Kicsit hasonlít rá a 21 éves Jahquez Scott, akinek egyáltalán nem kellett volna szabadulnia, viszont azt ígérte Hendersonnal, ezer dollárt ad neki, ha elárulja személyes adatait, és hagyja, hogy megpróbálja helyette elhagyni a börtönt. A férfi belement, ezután Scott felvett egy maszkot, bemondta társa adatait, és tényleg ki is engedték - írja a CNN.

Fotó: Cook County Sheriff's Office

A kínos incidensről a Cook megyei seriff hivatalának oldalán, közlemény formájában számoltak be, ebben azt írják, hogy az ügyben belső vizsgálatot indítottak, és jelenleg is keresik Scottot. A férfit előző nap tartóztatták le jogosulatlan fegyverhasználat vádjával, miközben éppen próbaidőn volt hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Hendersont most az eredeti drogügye mellett azzal is megvádolták, hogy segítette társa szökését, így óvadék ellenében sem szabadulhat. 

A Chicago Suntimes azt írja, az FBI 2000 dolláros jutalmat ajánl a nyomravezetőnek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér