A maszk miatt összekeverték rabtársával, és véletlenül kiengedték egy chicagói börtönből

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 28 éves Quintin Henderson drogügyei miatt ült egy chicagói börtönben, és elvileg május 2-án szabadult volna. Kicsit hasonlít rá a 21 éves Jahquez Scott, akinek egyáltalán nem kellett volna szabadulnia, viszont azt ígérte Hendersonnal, ezer dollárt ad neki, ha elárulja személyes adatait, és hagyja, hogy megpróbálja helyette elhagyni a börtönt. A férfi belement, ezután Scott felvett egy maszkot, bemondta társa adatait, és tényleg ki is engedték - írja a CNN.

Fotó: Cook County Sheriff's Office

A kínos incidensről a Cook megyei seriff hivatalának oldalán, közlemény formájában számoltak be, ebben azt írják, hogy az ügyben belső vizsgálatot indítottak, és jelenleg is keresik Scottot. A férfit előző nap tartóztatták le jogosulatlan fegyverhasználat vádjával, miközben éppen próbaidőn volt hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Hendersont most az eredeti drogügye mellett azzal is megvádolták, hogy segítette társa szökését, így óvadék ellenében sem szabadulhat. 

A Chicago Suntimes azt írja, az FBI 2000 dolláros jutalmat ajánl a nyomravezetőnek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!