Az angolok visszaküldik a törököktől kapott védőfelszereléseket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Egyesült Királyság Törökországtól rendelt egészségügyi védőfelszereléseket, amik két hete meg is érkeztek, de kiderült, hogy nem megfelelő a minőségük, ezért visszaküldik őket, írja a Guardian.

400 ezer védőköpeny érkezett a török repülőgépeken, de egyik sem felel meg az Egyesült Királyság szabványainak, ezért a visszaküldés mellett az ár visszafizetését is követelik az angolok.

Azért is lett volna hatalmas szükség ezekre a védőfelszerelésekre, mert április 18-án a szakszervezetek kijelentették, hogy az egészségügyi dolgozók abbahagyják a munkát, ha nem biztosítanak nekik védőfelszerelést, ami igencsak fogyóban van az országban.

A török szállítmány ráadásul napokat késett, amiért a szakszervezetek erősen bírálták a kormányt. Végül többnapos késéssel, április 22-én megjött a szállítmány, de a rendelt mennyiségnek csak kevesebb, mint a tizede. Most ezt is vissza kell küldeni. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!