Csehországban már a betegek több mint fele meggyógyult

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csehországban eddig összesen 7979 embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és a betegek több mint fele, 4214 ember már meg is gyógyult, derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján közölt hivatalos adatokból. (Nálunk 3150-ből 801-en.)

Csehország elég jól áll a koronavírus elleni harcban, amit nem csak a gyógyultak száma, de a halálozási arány és a tesztek száma is jól mutat. A 10,5 milliós  országban eddig 263-an vesztették életüket, és mintegy 290 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el eddig. (Magyarországon 383 az áldozatok száma, 94 ezer tesztet végeztek el.) A cseheknél 275 személyt kezeltek kórházban (nálunk 968-at), akik közül ötvennél volt súlyos a betegség lefolyása.

Az országban már el is kezdték a feloldásokat és az oktatásügyi miniszter bejelentette, hogy június elején megtartják az érettségiket, majd egy hétre rá a középiskolai felvételiket is. Vojtech csütörtöki prágai sajtótájékoztatóján azt is közölte, hogy május 25-től újra engedélyezik a kórházak és idősotthonok látogatását, ami a járványra való tekintettel március közepétől tiltva volt. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér