Egy indiai gázszivárgásban nyolc ember meghalt, több száz pedig rosszul lett

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Legalább nyolc ember életetét vesztette, százak pedig kórházba kerültek egy gázszivárgás miatt, ami India déli részén egy polimer gyárban történt, írja a BBC.

Helyi idő szerint hajnal háromkor történt a baleset Visakhapatnam városában. Egy dolgozó szerint a kiszivárgott gáz sztirol volt, amit általában hűtenek, de valahogy mégis kiszabadult.  

Ahogy a gáz elterjedt a környéken, a lakók pánikban rohantak az utcákra. A kórházba került emberek nehéz légzésre és arra panaszkodtak, hogy ég a szemük. A hatóságok evakuálták a környéken lakókat, mert attól tartanak, hogy a gáz akár három kilométeres körzetben is elterjedhet. Ráadásul a szivárgást még mindig nem sikerült megállítani. Az embereket arra kérik, hogy vizes ruhákkal takarják el az arcukat.

Indiában nem ez volt az első tragikus gázszivárgás, 1984-ben egy kémiai üzemből kiszivárgot anyag ezreket ölt meg, amit azóta is a világ legsúlyosabb ipari katasztrófájának tartanak.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér